Antonescu: PNL nu va accepta transformarea USL într-o moşie a lui Victor Ponta

crin_2

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că, dacă cineva crede că PNL va accepta transformarea USL “într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare”, se înşală.

“Un singur lucru trebuie să fie clar şi pentru Victor Ponta, şi pentru Ilie Sârbu, şi pentru Daniel Constantin, şi pentru toată lumea: PNL a făcut în anumite condiţii şi a cerut votul românilor pentru USL. Dacă cineva crede că PNL, cuminţel aşa, va accepta transformarea USL într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare, se înşală”, a spus Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

“Ideea de a schimba regulile jocului, de a impune alte raporturi politice în interiorul unei Uniuni care a avut un program şi o structură de organizare foarte clară, pe care le-a respectat până acum, poate să împingă la ruperea Uniunii. Noi nu vrem să rupem Uniunea, noi am făcut nişte propuneri în limitele înţelegerii iniţiale, pe locurile noastre”, a mai declarat Antonescu.

Crin Antonescu a menţionat că premierul a spus despre cei nominalizaţi recent de PNL în Guvern că sunt “foarte buni, că sunt în regulă”.

“De aceea impasul din acest moment ţine de încercarea domnului Ponta de a impune o altă structură a Guvernului, cu alt număr de vicepremieri, cu alte raporturi de forţă, ceea ce sigur că pentru noi nu este acceptabil”, a mai declarat liderul PNL.

Crin Antonescu a comentat şi afirmaţia lui Liviu Dragnea privind posibilitatea aritmetică a USD de a asigura majoritatea guvernamentală.

“Noi am avut o înţelegere iniaţială în faţa alegătorilor români, care s-a stabilit în anumiţi termeni. Dacă domnul Dragnea constată astăzi că are majoritatea singur, aşa cum constată şi domnul Sârbu, cu un aer ameninţător, dânşii nu au decât să renunţe la înţelegerea iniţială a USL şi să folosească această majoritate şi să facă alt guvern. Nu e nicio problemă, dar nu putem fi noi acuzaţi că vrem să rupem înţelegerea iniţială. Noi sub ameninţare şi sub şantaj nu lucrăm. Noi nu am cedat ani de zile, din opoziţie fiind, ameninţărilor de tot felul ale lui Traian Băsescu, nu o să cedăm la ameninţările domnului Dragnea”, a spus Antonescu.