Featured, International

Crimă în direct. Un bărbat a fost ucis de propriul fiu în timp ce era online, la o întâlnire virtuală, cu peste 20 de persoane

Un bărbat de orgine american în vârstă de 32 de ani şi-a ucis tatăl în timp ce acesta din urmă participa la o întâlnire virtuală pe Zoom.

Este prima crimă cunoscută comisă în timpul unui apel video pe această platformă, a declarat poliţia din comitatul Suffolk, la periferia New York-ului, relatează AFP.

Thomas Scully-Powers şi-a înjunghiat mortal tatăl, Dwight Powers, 72 de ani, joi după amiază în oraşul Amityville, în Long Island, oraş cunoscut pentru filmul de groază lansat în 1979 care îi poartă numele, transmite Agerpres.

Participanţii la întâlnirea virtuală care au fost martori la ce s-a întâmplat au sunat la numărul de urgenţă, a precizat poliţia într-un comunicat. Ce au văzut mai exact rămâne de stabilit.

“Nu ştim ce au văzut. Credem că în jur de 20 de persoane participau la apelul video”, a declarat un reprezentat al poliţiei, Kevin Beyrer, pentru ziarul local Newsday.

“Au văzut doar că a dispărut de pe ecran şi apoi l-au auzit respirând cu dificultate”, a mai spus el.

Fiul a încercat să scape, însă a fost prins de poliţie în apropierea locului crimei şi spitalizat pentru scurt timp.

El a fost externat vineri dimineaţă şi urma să fie acuzat în mod oficial vineri pentru omor, a spus poliţia.

Această crimă pare să fie prima care a avut loc pe platforma Zoom, al cărui număr de utilizatori a explodat odată cu măsurile de izolare impuse pentru stoparea pandemiei de coronavirus.

Un bărbat a fost ucis de propriul fiu în timp ce era online. Milioane de persoane se întâlnesc vitual în fiecare zi pentru a discuta, bea sau sărbători zile de naştere pe Zoom, precum şi pe platforme rivale precum Google Hangouts sau FaceTime.

 

blank