Alba Iulia
Actualitate

Crima de la Alba Iulia, un nou caz Onești? Polițiștii au stat trei ore la ușa apartamentului în care un tată și-a ucis fiul

Noi detalii ies la iveală în cazul bărbatului din Alba Iulia care și-a ucis fiul de numai un an. După ce a comis fapta, bărbatul și-a pus capăt zilelor. Polițiștii au stat la ușa apartamentului, înainte de a interveni, aproximativ trei ore. Mama micuțului este în stare de șoc.

Un caz de crimă a șocat Alba Iulia. Un bărbat a decis să își ucidă fiul de numai un an, apoi și-a pus capăt zilelor. Mama micuțului a fost cea care a anunțat autoritățile, însă surse din anchetă spun că băiețelul a fost omorât înainte ca poliția să fie informată cu privire la discuțiile în contradictoriu dintre cei doi foști parteneri.

Mama copilului de numai un an ucis a fost audiată însă ea se află în stare de șoc. Procurorii nu au putut obține prea multe informații de la ea. În cursul zilei de luni se va afla rezultatul necropsiei, astfel ieșind la iveală cauza decesului și în ce împrejurări s-a produs crima.

După efectuarea necropsiei, rudele pot lua cele două trupuri neînsuflețite acasă și se pot pregăti pentru înmormântare.

Crima din Alba Iulia a șocat vecinii, care susțin că tânărul de 27 de ani care ți-a ucis fiul era liniștit și nu a creat niciodată probleme. Mama micuțului a fost cea care a anunțat poliția. După un schimb de mesaje cu fostul partener, ea s-a temut pentru viața bebelușului.

De ce au stat polițiștii aproximativ trei ore în fața apartamentului, înainte de a interveni

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului, însă proprietarul apartamentului nu le-a permis să spargă ușa. Ei fost nevoiți să aștepte ca acesta să vină de la Turda cu cheia. Atunci când a ajuns și el la locul crimei s-a constatat că ușa era închisă pe interior, așa că forțele de ordine au fost nevoite să spargă ușa.

Când au intrat în apartament, polițiștii i-au găsit pe cei doi fără suflare. După ce și-ar fi omorât copilul, tânărul de 27 de ani și-a pus capăt zilelor. Purtătorul de cuvânt al Poliției Alba a declarat că bărbatul a închis brusc telefonul, însă a dat asigurări că totul este bine în interiorul apartamentului.

„Acum ies la iveală foarte multe informații pe care noi putem să le comentăm. Păi, sună o femeie disperată pe la ora unu noaptea – dar nu știu cum de și-a dat ea copilul de un an acelui individ de care se despărțise pentru că și-a dat-a seama că nu era un om de încredere – și noi trebuie să așteptăm nu știu ce proprietari să vină să deschidă sau acel individ încearcă să-i calmeze pe polițiști și după își închide telefonul printr-o negociere.

Dacă respectivul individ a oprit negocierea, a intervenit imediat, în secunda doi. Eu nu trebuie să am o aprobare ca polițist. Am intuiție, am o gândire logică și trebuie să-mi dau seama că cei de la 112 au stat de vorbă cu acea femeie și și-au dat seama că era disperată, că nu suna ea de fericire, și trebuia spartă ușa. Dacă greșeam, plăteam ușa.

Acum se pune o altă problemă în discuție: dacă copilașul era omorât (n.r. – în timp ce poliția aștepta la ușă), numai medicul legist o să ne spună acest lucru, dar este greu de spus exact pe minute, pe secunde când a fost omorât acel bebeluș.

Să lăsăm ancheta să-și urmeze cursul și să vedem ce noutăți mai apar. Trebuia polițistul să spargă ușa, nu trebuie aprobare. Poate salvam două vieți, și viața acelui copilaș și viața acelui om cu probleme psihice, pentru că numai un om cu probleme psihice poate să facă așa ceva”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, la Antena 3 CNN.

blank