Creșterea
Actualitate, Featured

Creșterea emisiilor de CO2 ar putea ucide, în următorii 80 de ani, 83 de milioane de oameni

Creșterea emisiilor de carbon ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani, se arată într-un nou studiu.

Potrivit studiului, se estimează că creșterea emisiilor de carbon de la 3,5 de americani în timpul vieții lor ar putea duce la moartea unei persoane din cauza creșterii temperaturilor globale, transmite Business Insider.

Folosind anul 2020 ca bază, studiul – publicat joi în revista științifică Nature – a calculat că adăugarea a 4.434 tone metrice de dioxid de carbon în mediu duce la o singură moarte la nivel global.

Această cantitate este echivalentă cu cantitatea de emisii pe care o produc 3,5 de americani, în medie, într-o viață. Aceeași cantitate de dioxid de carbon este, de asemenea, echivalentă cu emisiile produse de 146,2 de nigerieni într-o viață.

Experții au descoperit că încălzirea globală ar duce la un număr suplimentar de 83 de milioane de decese cauzate de căldură în următorii 80 de ani. După cum a remarcat Insurance Journal, calculele sale „nu includ numărul de persoane care ar putea muri din cauza creșterii nivelului mării, a foametei sau a modificării tiparelor bolilor afectate de încălzirea atmosferei”.

Potrivit oamenilor de știință, de la era preindustrială și până în prezent, temperatura medie globală a crescut cu 1 grad Celsius. Conform unor estimări, Pământul va experimenta o încălzire cu 4,1 grade Celsius până în anul 2100.