IT&C, Stiri

Creşte piaţa smartphone-urilor Dual-SIM în România. La ce preţ se vând cele mai vânate mobile

Interesul românilor pentru telefoanele mobile cu funcţia Dual-SIM este din ce în ce mai crescut, întrucat majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă folosesc mai multe reţele şi preferă să aibă acces la mai multe numere de pe un singur dispozitiv, sunt de părere exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm.

dual simlÎn funcţie de complexitatea specificaţiilor tehnice, preţurile telefoanelor Dual-SIM în reţeaua EuroGsm variază între 80,9 lei şi 1.763,9 lei.

Principalele avantaje ale utilizării unui telefon cu funcţia Dual-SIM sunt mobilitatea şi comoditatea, întrucât utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să transporte mai multe telefoane în buzunar. În plus, ei pot folosi serviciile a două reţele de telefonie mobilă de pe acelaşi dispozitiv, ceea ce reprezintă un avantaj şi din punct de vedere financiar.

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj este reprezentat de baterie, care odată epuizată, restricţionează accesul la ambele numere.

Cel mai scump telefon Dual-SIM din oferta companiei EuroGsm este smartphone-ul HTC Desire 600, la preţul de 1.763,90 lei, iar cel mai puţin costisitor este telefonul Samsung E1202, la preţul de 80,90 lei, ambele fiind disponibile fără abonament. Modelul CAT B15 Dual SIM este recomandat de cei de la The Phone Geeks celor care au nevoie de un telefon rezistent la şocuri, apă şi praf, dar care vor totodată să se bucure de performanţele unui smartphone cu funcţia dual SIM.

Pentru doamnele şi domnişoarele care doresc un telefon Dual-SIM din clasa Fashion, Samsung Galaxy S S7562 Dual SIM white la fleur este o alegere potrivită, fiind disponibil la preţul de 799,9 lei.

Se estimează că numărul utilizatorilor de smartphone-uri dual SIM va creşte odată cu mărirea numărului de modele noi apărute pe piaţă, iar această evoluţie este deja vizibilă. „Interesul pentru telefoanele Dual-SIM este într-o creştere continuă, pentru că piaţa a ajuns la un anumit nivel de saturaţie în ceea ce priveşte telefonia mobilă”, apreciază Adi Coman – The PhoneGeeks.

blank