Necenzurat, Stiri

Credeţi în efectele negative ale masturbării?!

Cine decide, dacă nu voi, cât de bună este autosatisfacerea!

masturbare

Este sănătos şi natural să te masturbezi, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, având numeroase beneficii pentru organism şi pentru starea de spirit. Cu toate acestea, auto-satisfacerea are şi câteva efecte negative.

Mituri despre masturbare – Când ajungem la pubertate, primul contact sexual pe care îl avem este cu propriul trup. Cu siguranţă şi ţie ţi s-a spus că nu e bine să te masturbezi, pentru că poţi păţi un număr de lucruri – îţi apar coşuri, este păcat, îţi pierzi fertilitatea şi aşa mai departe. Niciunul dintre aceste lucruri nu este adevărat, însă pot exista alte efecte negative ale masturbării.

Efectele negative ale masturbării asupra erecţiei şi orgasmului – Pentru femei, o dată ce ai ajuns deja la un orgasm după ce te-ai auto-stimulat, ca să ajungi la următorul – în decurs de câteva ore – îţi va fi mai greu, însă acest efect are loc doar pe termen scurt. Pe de altă parte, dacă urmează să faci sex cu partenerul şi te temi că ajungi la orgasm prea repede, te poţi masturba înainte.

În cazul bărbaţilor, după ce se masturbează o dată, a doua erecţie va fi mai slabă ca prima – la fel se întâmplă şi după o partidă de sex, dacă ar mai urma una la scurt timp, erecţia nu ar mai fi la fel de puternică.

De asemenea, el nu va mai ejacula la fel de repede a doua oară. O altă problemă cu care se pot confrunta bărbaţii care se masturbează des este să le scadă numărul de spermatozoizi, însă acest lucru se întâmplă doar dacă se auto-stimulează de mai multe ori pe zi sau în fiecare zi. Şi acest efect negativ este temporar, pentru că dacă răreşte momentele în care se satisface, numărul revine la normal.

masturbare 2.jpg

Masturbarea şi sentimentul de vinovăţie – Contează foarte mult mediul în care ai crescut: dacă ţi s-a spus din adolescenţă că este greşit să te masturbezi, că oamenii normali nu fac acest lucru, că este un tabu, atunci cu siguranţă te vei simţi vinovat/ă atunci când te vei masturba. Vinovăţia se poate manifesta în mai multe forme, nu doar ca emoţie, ci poţi avea dureri de cap, poţi simţi anxietate sau iritabilitate, furie.

Masturbarea compulsivă – Atunci când te masturbezi foarte des şi deja nu mai este o formă de plăcere, ci mai degrabă o formă de relaxare, înseamnă că ai ajuns să te masturbezi compulsiv. Ca şi în cazul drogurilor, auto-stimularea sexuală poate deveni o adevărată dependenţă, care îţi poate cauza probleme şi în alte departamente ale vieţii tale – la serviciu, în relaţia de cuplu, în familie. În cazul în care ajungi să ai o astfel de dependenţă, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să mergi la un psihoterapeut sexolog care te poate ajuta să te confrunţi cu această problemă.