Costel Alexe
Actualitate, Featured

Costel Alexe, inculpat de DNA! El nu renunță la șefia CJ dar se autosuspendă de la șefia PNL Iași

Costel Alexe, inculpat de DNA și pus sub control judiciar, a anunțat că se autosuspendă din funcția de președinte al filialei PNL Iași.

Costel Alexe, inculpat de DNA și pus sub control judiciar, a anunțat, în dimineața zilei de miercuri, 28 aprilie 2021, că se autosuspendă din funcția de președinte al filialei PNL Iași.

Costel Alexe a fost ministru al Mediului anul trecut, în guvernul condus de Ludovic Orban – președintele PNL și al Camerei Deputaților.

În prezent, Alexe deține funcția de președinte al Consiliului Județean Iași. În mesajul postat, miercuri, pe internet, Costel Alexe nu a făcut nicio referire la această funcție, ceea ce înseamnă că decizia lui de autosuspendare se referă doar la funcția de președinte al filialei PNL, nu și la funcția de președinte al CJ Iași.

Faptele pentru care este cercetat Alexe s-ar fi produs acum un an, în primăvara anului 2020, în perioada în care Alexe era ministru al Mediului.

Inculparea lui Alexe intervine într-un moment în care și primarul municipiului Iași este cercetat de procurori.

Întrebat, ieri, cum comentează aceste acuzații împotriva unor lideri PNL și în ce măsură consideră că punctul său de vedere, de îndepărtare a unor persoane cu probleme penale, mai are greutate în PNL, președintele Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

La mai puțin de 12 ore de la această declarație a șefului statului, Costel Alexe și-a anunțat autosuspendarea din funcția de președinte al filialei PNL Iași.


blank