Corupție
International

Corupție la cel mai înalt nivel în Rusia. Ministrul adjunct al Apărării, reținut pentru luare de mită

Corupție la cel mai înalt nivel în Rusia. Timur Ivanov, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a fost arestat pentru luare de mită. Oficialul a fost numit în funcție în 2016 și este recunoscut în spațiul public din Rusia drept unul dintre cei mai avuți membri din guvernul de la Moscova, după cum precizează jurnalista Farida Rustamova.

Corupție la cel mai înalt nivel în Rusia 

Viceministrul rus al Apărării, Timur Vladimirovici Ivanov, a fost reținut sub suspiciunea de comitere a unei infracțiuni în conformitate cu partea 6, articolul 290 din Codul penal rus (luare de mită)”, se arată în comunicatul Comitetului rus de Investigații.

Timur Ivanov este un trofeu pentru procurorii anticorupție din Rusia, care nu au mai arestat nicium oficial de rang înalt de la începutul Operațiunii Speciale de Eliberare din Ucraina. „Acesta este poate suspectul penal de cel mai înalt rang în ceea ce privește ierarhia puterii de stat, de la începutul războiului”, a adăugat jurnalista rusă.

Corupție

Ministrul adjunct al Apărării, reținut pentru luare de mită

Timur Ivanov a ocupat mai multe funcții în structura guvernului și a colaborat cu Serghei Șoigu, actualul ministru al Apărării încă din 2012. Printre atribuțiie oficialului acuzat de corupție regăsim supervizarea unor proiecte cu importanță deosebită pentru ministerul Apărării printre care și Catedrala principală a Forțelor Armate, parcul tematic Patriot Park, cosmodromul Vostochny ori reconstrucția orașului Mariupol cucerit de la ucraineni.

În urmă cu doi ani, echipa disidentului Aleksei Navalnîi a prezentat probe clare care indicau faptul că Timur Ivanov deține proprietăți imobiliare în Moscova și în zonele adiacente. Proprietăți imobiliare pe care le-ar fi dezvoltat și modernizat cu echipe de muncitori de la Ministerul Apărării.

Corupție

Procurorii din Rusia se mândresc cu arestarea oficialului din Apărare

Jurnaliștii ruși au surprins-o pe soția lui Invanov o femeie de afaceri cunoscută în lumea mondenă, în vacanță într-o stațiune de lux din Franța. Înainte de a fi numit ministru adjunct al apărării în mai 2016, Ivanov a ocupat anterior funcția de vicepreședinte al administrației regionale din Moscova și, în 2013, a fost numit la conducerea gigantului rus din industria de apărare Oboronstroy, potrivit TASS.

blank