IT&C

Coruptia UE mai mare ca in Romania

Coruptia UE mai mare ca in Romania

blankSe discuta despre coruptia din Romania , toata Uniunea Europeana ne arata cu degetul , suntem stigmatizati de alte tari , dar la faptele lor de coruptie nu se uita . Ca sa isi poata masca propiile interese mai ”murdare” UE indreapta toate privirile catre orice tara mai mica asupra faptelor de coruptie. Ascund totul intr-o maniera foarte fina si eleganta , sunt discreti si adopta o pozitie de verticalitate frivola. In UE nu ai loc de lobbysti care influenteaza importante decizii, si partide sau interese ale unor mari companii.
Totul este infasurat intr-un tablou aproape empiric in timp ce adevaratii jucatori sunt tinuti secreti iar totul merge ca uns, in timp ce  cetatenii rareori reusesc sa isi faca o parere despre activitatea de lobby.

In acest moment exista peste 15.000 de lobby-sti iar salariul unui lobbyst senior , spre exemplu, poate ajunge si la 400.000 de euro , in conditiile  in care exista criza economica in lume , foamete, iar populatia se sinucide din motivul ca nu mai pot achita o ”amarata” de rata la casa de 300 de euro sau 700 de dolari , depinde de zona , tara etc.

expresspress.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!

Guzun Alice

blank