International, Stiri

Corpurile femeilor pe care nu le vezi în reclame, dar ar trebui.

Femeile din reclame seamănă toate între ele, iar lucrurile stau complet altfel în viaţa de zi cu zi.

Toată lumea ştie că standardele impuse de industria modei sunt exagerate: doar 5% dintre femei arată ca manechinele de pe panourile publicitare şi din reclame.

Pentru că restul de 95% avea nevoie de atenţie, o activistă din America, Jes Baker, şi un fotograf, Liora K, au decis să arate tuturor trupurile femeilor aşa cum sunt ele, fără filtre, Photoshop şi alte modificări.

“Când ai intrat ultima dată pe net şi ai văzut un corp ca al tău?”, a scris Baker într-o postare pe blogul său.

Cele două au strâns laolaltă 96 de femei şi le-au fotografiat în cadrul proiectului lor numit “Expose”. Patricipantele, toate cu forme şi dimensiuni diferite, s-au întâlnit în Tucson, Arizona, unde s-au dezbrăcat pentru a le arăta tuturor ce înseamnă să îşi iubeşti cu adevărat corpul.

Liora K a explicat că ce a contat pentru ea a fost să sublinieze frumuseţea şi unicitatea fiecărei femei implicate în proiect.

“Am vrut ca toate să ştie că sunt importante. Că trupurile lor merită să fie văzute, că nu există bine sau rău, că dacă îşi arată corpul cuiva, nu se vor răni. Şi că trebuie să îşi trateze cu bunătate corpurile”, a spus fotograful.