Coronavirus în Irak a depăşit 200.000
Featured, International

Coronavirus în Irak a depăşit 200.000 de cazuri de contaminare

Coronavirus în Irak, care a înregistrat 4.000 de noi cazuri de coronavirus în medie în fiecare zi, a depăşit sâmbătă 200.000 de contaminări, un prag critic într-o ţară cu un sistem de sănătate afectat de ani, scrie AFP.

Coronavirus în Irak: Potrivit statisticilor comunicate zilnic de ministrul Sănătăţii, 201.050 de irakieni au contractat Covid-19 de la primul caz înregistrat în februarie, dintre care 6.353 au murit, în timp ce 143.393 au fost declaraţi vindecaţi.

În ciuda creşterii numărului de cazuri zilnic, Bagdad, care traversează cea mai gravă criză economică din istoria sa, a decis recent să ridice măsurile de izolare.


Autorităţile nu au mai impus starea de alertă nocturnă de câteva ore şi au redeschis toate aeroporturile din ţară. Frontierele terestre rămân oficial închise călătorilor, dar nu şi pentru bunuri.

În plus, oraşul sfânt şiit Kerbala (sud) au început vineri comemorările de Muharram, ocazie pentru procesiuni şi de deplasări ale oamenilor care ar putea să ridice îngrijorări cu privire la noi focare de Covid-19. O presiune în plus pentru sistemul de sănătate pe care Irakul nu şi-o permite în contextul în care lipsesc medicii, medicamente şi paturi de spital de decenii.

La frontiera orientală, Irak se învecinează cu Iranul, ţara din Orientul Mijlociu cea mai afectată de pandemie, cu peste 20.200 de morţi oficial.