Actualitate, Sport, Stiri

Cornel Penescu a primit astăzi sentinţa de condamnare

Vezi câţi ani trebuie să facă puşcărie!

Penescu

 Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Mită pentru arbitri 1”, dosar în care DNA a trimis în judecată, în anul 2009, 14 persoane, decizia Tribunalului Prahova nefiind însă definitivă.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Gabriela Mihai, în acelaşi dosar fostul director general al SC PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu executare. instanţa a dispus achitarea arbitrului Marcel Savaniu şi a lui Florian Prunea, fost director de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, pe motiv că faptei pentru care aceştia au fost trimişi în judecată îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii Tribunalului Prahova le-au condamnat la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe toate celelalte nouă persoane trimise în judecată în acest dosar, respectiv: Libertatu Dan Cristian, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Corpodean Sorin, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Bogaciu Dumitru Aurelian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Lică Marcel, observator federal şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Pieca Gheorghiţă, administrator la societăţile S.C. PIC S.A. şi Fotbal Club Argeş, Mincă Cristian, preşedinte al Fotbal Club Argeş Piteşti, Cîrstina Daniela, director în cadrul S.C. PIC S.A., Dan Cristian Lucian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, şi Caia Sorin Cristian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A.

blank