Cornel Dinu a rememorat un episod din altă epocă a fotbalului românesc, din anii ’50, când Elena Ceaușescu și Marta Drăghici au ajuns să fie ”interzise” pe stadioane.

Fostul fotbalist și antrenor de la echipa națională sau Dinamo a dezvăluit că soțiile lui Nicolae Ceaușescu, respectiv Alexandru Drăghici, ministrul de Interne din acea vreme, nu au mai avut permisiunea să asiste la derby-uri din cauza comportamentului, catalogat de Cornel Dinu drept ”de țațe”.

Cornel Dinu a dezvăluit cum a fost ”interzisă” pe stadioane Elene Ceaușescu
”Prin 1956, începuse să scoată Dinamo capul și erau celebrele derby-uri cu Steaua pe vechiul stadion ANEF, construită de Carol al doilea. Când se juca, ele, cele mai mari susținătoare. Erau și tinerele, și frumușele, dar, când le aveai lângă tine, ferească Dumnezeu.

Îți puneai cearceaful pe cap ca să nu vezi cu cine ai de a face. Erau Marta Drăghici, soția ministrului de Interne, și Elena Ceaușescu, intelectuala de renume mondial.

Stăteau una lângă alta și se certau ca niște țațe în buricul târgului pe o legătură de păstârnac. O dată, de două ori, de trei ori, iar Gheorghiu Dej, care, totuși, avea o educație interbelică, a aflat.

Cele două țațe, când vedeau câte vreo fază controversată, își puneau poalele în cap. A auzit Dej și i-a chemat pe Drăghici și pe Ceaușescu. ‘Băi, băieți, ne facem de râs. Țineți-vă nenorocirile acasă, că ne vede lumea’. Din momentul acela, Drăghici și Elena Ceaușescu nu au mai avut ce să caute pe stadion. Parcă mai era o măsură a lucrurilor”, a declarat Cornel Dinu, la Prosport Live.

Cornel Dinu, episod memorabil cu Michel Platini
Recent, Cornel Dinu a dezvăluit un alt episod memorabil, în care l-a confruntat pe Michel Platini, legendarul fotbalist francez.

”Îmi aduc aminte când am jucat în ’76 cu Franța, am mâncat bătaie atunci în preliminariile Olimpice.

Platini se uita că eu, Sandu Mircea, Lucescu, vorbeam o franceză, hai să-i spun bunicică. Eu am luat meditații la cinci ani la franceză. Zice ‘dar voi vorbiți franceză?’. ‘Băi, dobitocule, noi știm mai bine literatura franceză decât voi’!”, a povestit Cornel Dinu, la emisiunea Liga Digisport, în urmă cu o lună.