Politic, Stiri

Corina Creţu, încântată de respingerea de către CAB a acţiunii demarate de Laszlo Tokes

„Între prietenia cu Laszlo Tokes şi decizia Curţii de Apel Bucureşti, Traian Băsescu trebuie să ţină cont de Justiţie!”

 Tokes (2)

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu salută decizia Curţii de Apel Bucureşti de respingere a acţiunii în instanţă demarată de Laszlo Tokes, prin care contesta hotărârea Consiliului de Onoare al Ordinului ”Steaua României” şi consideră că prin această decizie se confirmă că hotărârea Consiliului de Onoare este nu doar morală, ci şi una perfect legală.

”Practic, prin această decizie a unei instanţe judecătoreşti, se confirmă că hotărârea Consiliului de Onoare este nu doar morală, ci şi una perfect legală! Demersurile domnului Tokes de a tergiversa şi bloca retragerea acestui ordin au fost, în permanenţă, sortite eşecului’, spune Corina Creţu, într-un comunicat de presă.

În acest context, ea îl îndeamnă pe Traian Băsescu să respecte deciziile Justiţiei pe această speţă.

”Între prietenia cu Laszlo Tokes şi decizia Curţii de Apel Bucureşti, domnul preşedinte trebuie să ţină cont de Justiţie! De la momentul deciziei Consiliului de Onoare, de retragere a Ordinului Steaua României, şi până în prezent, Traian Băsescu a refuzat să îi ia înapoi ordinul prietenului său, motivând că există un proces pe rol şi că aşteaptă ca Justiţia să se exprime. Iată că o primă astfel de decizie a venit. Orice altă tergiversare din partea preşedintelui României ar însemna, fără îndoială, că preşedintele României vrea să ascundă iresponsabilitatea propriilor decizii sub preş. Vorbim despre o decizie de retragere a decoraţiei pe care, legal, doar domnia sa o poate face. O hotărâre, de altfel, de bun-simţ, date fiind atacurile constante ale domnului Tokes la adresa României din ultimii ani”, spune Corina Creţu.

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, acţiunea deschisă de Laszlo Tokes prin care solicita anularea deciziei Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional ‘Steaua României’ prin care i s-a retras distincţia ‘Steaua României în grad de cavaler’, primită în anul 2009 de la preşedintele Traian Băsescu, pentru meritele sale în Revoluţia din 1989.

blank
blank