Comisarul european Corina Creţu a declarat, într-un interviu, că nu ştie dacă va candida anul viitor la alegerile europarlamentare, deşi în 2014 a condus lista PSD. De altfel, ea spune că deocamdată nici nu i-a fost făcută vreo propunere în acest sens, scrie news.ro.

 

”Acum nu ştiu dacă voi mai candida, voi decide anul viitor. (…) E adevărat că nici nu am primit vreo ofertă până acum”, a afirmat Corina Creţu.

Ea spune că nu este la curent cu discuţiile din PSD despre lista pentru europarlamentare.

Întrebată despre conflictul Firea-Dragnea, Creţu a spus că îi pare rău că numele ei a fost implicat într-un război care nu este al ei.

”În primul rând, îmi pare rău că numele meu a fost implicat în acest război care nu este al meu, în această dispută şi în această dezbatere şi de aceea daţi-mi voie să nu comentez, pentru că nu este dezbaterea mea. Eu sunt convinsă că soluţiile pot veni din interiorul partidului, aşa cum au venit dintotdeauna, cum au trecut peste tensiuni sau nu… Eu am un dialog atât cu doamna primar general , cu doamna prim-ministru, cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor. Nu aş vrea să spun mai mult”, a afirmat ea.

Citeste si...
Victor Ponta, învins categoric în Timiş. Cât a obţinut Klaus Iohannis

Comisarul european a mai declarat că întotdeauna a susţinut dreptul oamenilor de protesta.

”Eu, ca politician, mereu am susţinut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice ţară democratică, la fel oriunde în Europa. Şi acest lucru peste tot reprezintă o normalitate într-o democraţie. Şi cred că partidele trebuie să ţină întotdeauna cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică sau politică. Despre aceste controverse legate de violenţe, este o situaţie care face obiectul mai multor anchete în curs, ştiţi foarte bine că Parlamentul European a solicitat o dezbatere pe această temă. Deci până când nu se vor pronunţa instituţiile abilitate daţi-mi voie să nu comentez mai mult. Oricum, oriunde în lume, orice fel de violenţă trebuie respinsă categoric. Deci, din punctul meu de vedere, legile trebuie să se aplice, instituţiile trebuie apărate, dar, pe de altă parte, şi dreptul românilor de a-şi afirma liber şi paşnic punctele de vedere”, a subliniat Corina Creţu.

 

viewscnt