Featured, Politic

Corina Crețu critică din nou guvernul Dăncilă, după condamnarea CJUE: ‘Am avertizat că asta se va întâmpla’

Comisarul european  pentru Politica Regională al Comisiei Europene,Corina Cretu, critică din nou guvernul condus deViorica Dancila (PSD), asta în contextul în care România a fost joi condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîdeplinirea Directivei 1999/31/CE privind depozitele de deşeuri.

Corina Crețu se declară nemulțumită deoarece, susține ea, a avertizat-o pe Viorica Dăcilă încă de anul trecut

„Eu sunt comisar european și există tratate la care România s-a angajat. Aceea de a nu face presiuni la adresa comisarilor pe care România i-a numit și nici nu s-a întâmplat acest lucru. Am avut discuții în nenumărate rânduri cu doamna Dăncilă.

Știți bine că am fost aici din prima zi în care a fost nominalizată ca premier. Atunci am făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor. Am ieșit în conferință de presă comună arătând care sunt riscurile. Acest lucru se întâmpla cred în urmă cu aproximativ un an.

Din păcate, după cum vedeți, ceea ce am avertizat că România va sancționată de către Curtea Europeană de Justiție  s-a întâmplat ieri. Eu am vorbit cu dânsa (n. r.: premierul Viorica Dăncilă) de un an de zile. Dar există o singură condiționalitate care n-a fost îndeplinită, și anume cea în domeniul mediului și a depozitării deșeurilor.

Nu văd nici progrese spectaculoase și acest lucru mă doare pentru că într-adevăr eu sunt comisar european, responsabil pentru 28 de state membre.  Nu e nimic anormal să îmi pese puțin mai mult de România. Este țara de unde provin și este una  din cele mai sărace țări”, a declarat Comisarul european pentru Politica Regională al Comisiei Europene, Corina Crețu.

Potrivit CJUE, 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise în țara noastră, deşi România avea obligaţia de a le închide şi a le reabilita până la 16 iulie 2009.

Corina Crețu este membru PSD.