Coreea de Sud
IT&C

Coreea de Sud testează roboţi în miniatură în sute de grădinițe din Seul: Pregătim generațiile noi pentru un viitor high-tech

Autorităţile din capitala din Coreea de Sud au lansat un proiect pilot pentru a testa roboţi în miniatură drept instrumente pedagogice în grădiniţe. Scopul îl reprezintă pregătirea generaţiei următoare “pentru un viitor high-tech”, a anunţat guvernul de la Seul. “Cunoaşterea modului de manipulare a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, susține un reprezentant al Executivului.

Coreea de Sud testează roboţi”Alpha Mini”, cu o înălţime de 24,5 centimetri, poate dansa, spune poveşti, poate organiza karaoke şi chiar poate preda kung-fu copiilor care îi imită mişcările, notează AFP.

Coreea de Sud testează roboţi în miniatură în sute de grădinițe din Seul: Pregătim generațiile noi pentru un viitor high-tech

“Roboţii stimulează creativitatea copiilor”, a declarat profesorul Lee Ga-yoon pentru AFP, în timpul unui tur al grădiniţei Maru din Seul.

Robotul poate clipi, iar pupilele sale se dilată şi formează o inimă atunci când se iniţiază o conversaţie cu el. Având o cameră pe cască, el face fotografii care sunt trimise instantaneu pe o tabletă pentru a fi vizualizate şi analizate.

“În viitor, cunoaşterea modului de manipulare a inteligenţei artificiale şi a instrumentelor conexe va fi foarte importantă”, a declarat Han Dong-seong, de la divizia pentru îngrijirea copiilor a guvenului de la Seul.

Roboţii sunt testaţi în prezent în 300 de grădiniţe, care sunt de obicei destinate copiilor cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, din capitala ţării, mai scrie AFP, citată de Agerpres. Potrivit lui Han, această “experienţă va avea un efect de durată” de-a lungul vieţii copiilor.

Alpha Mini a fost adoptat ca parte integrantă a programului zilnic al grupei copiilor cu vârste de patru şi cinci ani de la grădiniţa Maru, capacitatea sa de a “păşi” la comandă fiind punctul principal de atracţie în timpul recreaţiei.

“Când îi cer să cânte, el cântă. Îi spun să danseze şi dansăm împreună”, a povestit Lee Ga-yoon, în vârstă de 5 ani.