Featured, International

Coreea de Nord a pus pe jar serviciile secrete. Vezi de ce

Serviciile secrete din sud-coreene au depistat semne că statul nord-coreean restaurează o parte din Dongchang-ri, o facilitate de lansare de rachete pe care o desfiinţase, conform agenţiei Yonhap, scrie Reuters, informează News.ro.

Yonhap a informat că Phenianul, aflat sub presiunea Occidentului de a renunţa la arsenalul său nuclear, a pus la loc acoperişul şi o uşă la facilitate. De asemenea, serviciile secrete sud-coreene au precizat că „informaţiile Statelor Unite sunt similare”.

Un al doilea summit dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump de săptămâna trecută a eşuat, Statele Unite susţinând că nord-coreenii au cerut ridicarea totală a sancţiunilor la schimbul renunţării la arsenalul nuclear, în timp ce Phenianul a informat că a cerut doar o ridicare parţială.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat luni că este încrezător că Statele Unite vor trimite o delegaţie în Coreea de Nord în următoarele săptămâni. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut oficialilor ambelor părţi să încerce să redeschidă discuţiile. Eşecul summit-ului a reprezentat o lovitură pentru Moon, cel care spera să reînceapă proiectele inter-coreene după ridicarea sancţiunilor americane.