Actualitate, Stiri

Copilul ucis de maidanezi a fost înmormântat

Sute de persoane l-au plâns şi l-au condus la cimitir pe micuţul Ionuţ. Ionuţ, copilui ucis de o haită de maidanezi în apropierea lacului Tei, a fost condus azi pe ultimul drum şi îngropat în cimitirul Sfânta Vineri. Familia şi peste două sute de bucureşteni şocaţi de tragedie l-au condus pe Ionuţ pe ultimul drum.

ionut_ucis_maidanezi_31910600La capela în care sicriul lui Ionuţ a stat până la înmormântare au venit sute de oameni, ca să se roage pentru sufletul plecat dintre noi şi pentru ca nenorocirea să nu se mai întâmple vreodată.

Şi Patriarhul Daniel a trimis un mesaj de compasiune familiei îndoliate. Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, se poartă ieftin şi nepotrivit, cum îi este obiceiul, declarând că dacă România învinge Ungaria mâine seară, victoria îi va fi dedicată lui Ionuţ.

Trupul copilului a fost depus la capela Bisericii Sfântul Gheorghe din Capitală, unde, pe lângă rude şi apropiaţi, au venit zeci de persoane, pentru a fi alături de familie şi a aprinde o lumânare. Printre cei veniţi la biserică s-au numărat şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu şi liderul sindical Anton Hadăr.

În jurul orei 12.30, sicriul de culoare albă cu trupul neînsufleţit al lui Ionuţ a fost scos din capelă şi dus în biserică, pentru slujba de înmormântare. După slujbă, în jurul orei 14.15, sicriul a fost urcat pe o maşină cu platformă, îmbodobită cu flori şi coroane.

La plecarea cortegiului funerar spre cimitir, în faţa bisericii se adunaseră zeci de oameni cu copii în braţe sau de mână, veniţi să-i aducă un omagiu lui Ionuţ. Mulţi dintre aceştia i-au însoţit pe membrii familiei şi pe apropiaţii acesteia, în drumul spre cimitir.

Înmormântarea a avut loc la ora 15.00, doar în prezenţa rudelor şi a apropiaţilor.

Tatăl copilului, Valentin Anghel, a declarat, înainte de funeralii, că cea mai mare pedeapsă pentru moartea fiului său ar fi ca cei responsabili să fie obligaţi să rezolve problema câinilor maidanezi, pentru că aceasta ar înseamnă să se cheltuiască nişte bani şi să nu mai aibă profit.

Ionuţ Anghel a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.