Actualitate, Stiri

Copilul dispărut în râul Teleorman, găsit mort de către pompieri

Inundaţiile au omorât alţi doi oameni şi mai mulţi sunt daţi dispăruţi

 inundatii

Pompierii l-au găsit mort pe copilul de 13 ani din judeţul Argeș, dispărut în apele râului Teleorman, în localitatea Surdulești, trupul băiatului fiind găsit la baza unui pod, la aproximativ 500 de metri de locul în care a dispărut, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Mădălina Epure.

Mama băiatului a anunțat autoritățile luni dimineață, în jurul orei 8.20, despre dispariția fiului său, însă se pare că băiatul plecase pe marginea râului duminică după-amiază, când a și fost luat de ape de pe un pod, iar copiii care-l însoțeau nu au anunțat acest lucru.

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat, luni, că cinci persoane au fost dispărute ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de apă, contrar atenţionărilor autorităţilor, două dintre acestea, un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt, şi un alt bărbat din Bucov, judeţul Prahova, fiind găsite moarte.

Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR) informează că, luni dimineaţă, se înregistrează un vârf maxim de viitură pe râul Vedea, la confluenţă cu râul Teleorman, viitură care se va menţine pe tot parcursul zilei, iar 14 comune din judeţul Teleroman sunt sub avertizare de cod roşu de inundaţii.

Viitura s-a format pe râul Vedea în cursul nopţii şi, în prezent, se propagă în aval de Alexandria. În cursul nopţii, Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, a instituit cod roşu local pe râul Vedea aval confluenţă cu râul Teleorman, în judeţul Teleorman, pentru următoarele comune : Storobăneasa, Smardioasa, Cervenia, Frumoasa, Conteşti, Bragadiru, Bujoru şi Năsturelu.

Totodată, se menţine cod roşu pe Râul Câinelui sectorul amonte SH Vârtoapele – confluenta cu râul Vedea, judeţul Teleorman, pentru următoarele comune: Siliştea Gumeşti, Ciolăneşti, Necşeşti, Vârtoape, Călineşti şi Mavrodin.