Actualitate, Stiri

Contractul Ioanei Băsescu de cumpărare a terenului este legal

Totuşi, care este miza pentru care se ceartă politicienii

ioanabasescu_98981500_03709800

 Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a decis că actele încheiate de Ioana Băsescu privind vânzarea şi cumpărarea terenului din Călăraşi sunt legale.

Ca urmare a dezbaterilor ce au avut loc în spaţiul public cu privire la achiziţionarea de către notarul public Ioana Băsescu a unui teren în suprafaţă de 290.41 ha teren agricol în judeţul Călăraşi, Uniunea Naţională a Notarilor Publici a solicitat în data de 14.11. 2013 Camerei Notarilor Publici Bucureşti efectuarea unui control profesional administrativ la notarul public care a instrumentat actul de vânzare-cumpărare a terenului sus-menţionat şi a contractului de ipotecă solicitat de CEC Bank. În urma controlului profesional efectuat s-a constatat că cele două contracte menţionate mai sus au fost încheiate de către notarul public instrumentator cu respectarea dispoziţiilor prevăzute de lege la instrumentarea de acte şi proceduri notariale”, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.

Cu toate acestea se va înfiinţa o comisie parlamentară care să verifice tranzacţia, iar Crin Antonescu îi cere demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte. „E o decizie care ar scuti ţara de un nou subiect jenant”, a spus în urmă cu câteva momente preşedintele PNL.

Şi totuşi, care este situaţia jenantă?! Concret, domnilor politicieni!

 

 

 

blank