Actualitate

Constantin Niţă este audiat de procurorii DNA

Fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă s-a prezentat în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat într+un dosar de corupţie.

Conform procurorilor, Constantin Niţă ar fi perceput un comision de 5% de la un om de afaceri pentru un contract încheiat cu primăria unui oraş. Acesta ar fi primit 30.000 de euro şi 300.000 de lei.

Constantin Niţă este urmărit penal de procurorii DNA, sub control judiciar pe cauţiune, pentru trafic de influenţă după ce, în perioada în care a fost ministru al Energiei, ar fi primit de la un om de afaceri, într-un restaurant libanez, 30.000 de euro şi peste 300.000 de lei ca să intervină la primarul unui municipiu pentru încheierea unui contract. Niţă ar fi cerut ca banii să fie folosiţi la cheltuieli ale organizaţiei judeţene a partidului, potrivit DNA.

“Comisionul a fost pretins de Niţă Constantin în schimbul exercitării influenţei sale asupra primarului de municipiu şi a promisiunii că va interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să agreeze semnarea şi buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

blank