Un grup necunoscut de hackeri a atacat conturile de Twitter ale unor organizații de profil înalt, printre care Amnesty International, Universitatea Duke, UNICEF și Forbes. Atacul cibernetic a constat în accesarea conturilor respective și postarea de svastici și mesaje în limba turcă, în sprijinul președintelui Recep Tayyip Erdogan, alături de un clip YouTube înfățisându-l pe acesta.

Pe fondul escaladării conflictului diplomatic dintre Turcia și Olanda, președintele Erdogan a suspendat relațiile diplomatice și a refuzat să permită ambasadorului olandez la Ankara să se întoarcă în Turcia, conform CNN.

Potrivit Reuters, tweet-urile postate pe mai multe conturi sparte au menționat fraza „Ne vedem pe 16 aprilie” – referire evidentă la data referendumului propus de Erdogan.

Momentan, nimeni nu a revendicat atacul cibernetic. Cu toate acestea, este posibil ca hackerii să fi folosit un serviciu subsidiar pentru a accesa conturile Twitter. În această dimineață, compania și-a anunțat clienții despre evenimentele recente, printr-un comunicat.