România nu va fi reprezentantă pe tabloul principal de simplu de nicio sportivă la Jocurile Olimpice, situație ce a dus la un conflict la nivel înalt.

Conflict la nivel înalt! Federația Română de Tenis, prezidată de Ion Țiriac, a informat Comitetul Olimpic și Sportiv Român că Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Irina Begu nu vor juca la Tokyo, ceea ce a stârnit reacții dure inclusiv din partea COSR, care a semnalat că motivul invocat, problemele medicale, nu este conform cu realitatea decât într-un singur caz, al Simonei Halep, care se confruntă cu o accidentare la gamba stângă din luna mai, din cauza căreia nu a putut juca la Roland Garros și Wimbledon.

Conflict la nivel înalt. Acuzații dure îndreptate către Ion Țiriac: ”E împotriva sportului românesc!”

Acuze pentru Ion Țiriac după ce toate jucătoarele din România au renunțat la Jocurile Olimpice
După răspunsul COSR, care a anunțat inclusiv deschiderea unei anchete, și Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo a reacționat dur, acuzându-l direct pe Ion Țiriac.

”Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aș vrea să spun că este vorba despre Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis.

Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat jucătoarele de tenis să nu meargă să reprezinte România la Jocurile Olimpice, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc și a interesului acestuia.

Asta cu Jocurile Olimpice și cu drapelul este ceva sfânt și îi reamintesc lui Ion Țiriac că este președinte fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Jocurile Olimpice, deși sunt calificați, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc”, a declarat Cozmin Gușă, la DC News.

În absența jucătoarelor calificate pentru turneul de tenis la simplu, România va fi reprezentantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo la dublu feminin, unde vor juca Raluca Olaru și Monica Niculescu.

Ion Țiriac a anunțat retragerea sportivelor de la Jocurile Olimpice
Ion Țiriac anunțase în urmă cu patru zile că nicio jucătoare din România nu va merge la Tokyo pentru turneul de tenis feminin la simplu de la Jocurile Olimpice.

“Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul. Acest COVID ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate.

Toate fetele astea care nu merg, au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca. Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel”, a transmis Ion Țiriac, la emisiunea Așii Tenisului, de la Digi Sport.
jocurile olimpice , ion tiriac , tenis jocurile olimpice , cozmin gusa