Partidul Mişcarea Populară îi cere premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe motiv că nu a fost în stare să obţină avizele pentru Legea vaccinării şi să gestioneze epidemia de rujeolă, a declarat, sâmbătă, preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac. 
PMP solicită şi Parchetului General să investigheze faptul că Ministerul Sănătăţii nu a făcut demersurile necesare pentru asigurarea stocurilor de vaccin, a spus Tomac, susţinând că este vorba de abuz în serviciu.
“Am decis să îi cerem primului ministru astăzi să demită toată conducerea Ministerului Sănătăţii, să îl demită pe ministrul Sănătăţii şi pe toţi secretarii de stat pentru că aceşti oameni nu au inimă”, a afirmat Tomac, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. 
El a spus că Guvernul a amânat ordonanţa privind vaccinurile pentru că Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să obţină avizele. “Pentru tot felul de ordonanţe ce ţin de clientela PSD, avizele se obţin în două ore, pentru o lege prin care trebuie să rezolvăm o problemă care macină societatea Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să obţină avizele din februarie până în august”, a susţinut Tomac.
Potrivit acestuia, raportul prezentat în 26 iulie de ministrul Sănătăţii premierului Tudose arată că, în condiţiile în care sunt 8.455 de cazuri de rujeolă, nu există bani şi stocuri suficiente de vaccin pentru intervenţii în situaţii de epidemie. “Această situaţie este de o gravitate rară, pentru că tot din acest raport aflăm că în luna martie am avut 4.000 de cazuri de copii bolnavi de rujeolă, iar la ora actuală sunt aproape 8.500, lucru extrem de grav pentru că implică o reacţie”, a adăugat liderul PMP, susţinând că ministrul Sănătăţii s-a dovedit “incompetent în a gestiona situaţii de criză”. 
Eugen Tomac a opinat că premierul trebuie să creeze, la nivelul Executivului, o celulă de criză pentru a combate această epidemie, din care să facă parte cei mai buni specialişti pe care îi are România. “Prim-ministrul trebuie să creeze această celulă de criză, să o conducă el, pentru că Ministerul Sănătăţii şi-a atins limitele. E nevoie de autoritate şi fermitate în asemenea situaţii. Nu putem rămâne indiferenţi. Acesta este motivul pentru care cerem astăzi să îi trimită acasă pe ministrul Sănătăţii şi pe toţi secretarii de stat”, a adăugat Eugen Tomac.
El a spus că Parchetul General ar trebui să verifice exact de ce Ministerul Sănătăţii nu a luat măsuri pentru a se crea stocurile necesare de vaccinuri astfel încât să nu se ajungă la această criză extrem de gravă care se extinde. 
“Parchetul General să investigheze de ce Ministerul Sănătăţii nu a făcut demersurile necesare pentru ca România să nu traverseze această criză. Lipsa stocurilor arată foarte clar că aici a existat o chestiune care ţine de rea voinţă sau incompetenţă şi cineva trebuie să răspundă”, a spus Tomac, care a adăugat că este vorba de “un abuz în serviciu foarte grav”.