Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu
Actualitate, Featured

Conducere militară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este condus, de vineri, de medicul infecţionist Constantin Vlase, locotenent-colonel în cadrul Ministerului Apărării, în calitate de manager interimar.

Lt-col. Vlase va fi secondat de Andoni Bianca Ramona, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani şi de locotenent-colonelul Ciopei Ioan -Cătălin, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean Sibiu este director medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan.

Conducerea militară de la spitalul din Sibiu a fost instalată în prezenţa vicepremierului Raluca Turcan.

Turcan avertizează că, dacă milităria nu dă rezultate, urmează noi restricţii la Sibiu
“Ne așteptăm ca indicele să scadă în continuare pentru a nu fi nevoiți să prelungim sau să extindem măsurile. Măsurile luate produc un disconfort oamenilor. Vreau ca semenii noștri să simtă constant că suntem lângă ei (…) Vreau să vadă că nu doar unii fac sacrificii. Ci că solidaritatea e maximă. Ca atare, la nivel instituțional, am stabilit încă de vinerea trecută, împreună cu dl. ministru Ciucă (ministrul Apărării, n.r.), să aducem conducere militară și la DSP și la Spitalul Județean, în urma demisiei managerului”, a declarat vicepremierul.

La DSP Sibiu a fost numit colonelul dr. Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, conducere militara
Directorul Spitalului de Urgenţă din Sibiu şi-a dat demisia cerută de Raluca Turcan
Fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat miercuri, după aproape o săptămână de la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan.

Coldea a acuzat presiuni şi jocuri politice şi susţine că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit în mandatul ei de manager.

Liliana Coldea a preluat conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă în data de 11 mai, după un concurs contestat, la care a fost singurul concurent.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a fost la Sibiu şi a făcut verificări pentru a stabili cum s-au desfăşurat activităţile în timpul pandemiei de COVID-19 la cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din țară, de peste 9 la mia de locuitori.