Plânge când folosește buda mizerabilă din pușcărie

BORCEA

Fost acţionar al echipei Dinamo, Cristi Borcea (44 de ani) a suferit ca un câine când a aflat că trebuie să-şi petreacă următorii şase ani şi patru luni în spatele gratiilor, drept pedeapsă că a transferat mai mulţi fotbalişti la preţuri de nimic în acte, restul, de 1,8 milioane de dolari, strecurându-l în propriul buzunar. Pentru fatala nechibzuinţă, vestitul om de afaceri are acum de tras, deoarece traiul din Penitenciarul Poarta Albă, unde se află de pe data de 4 martie, pare desprins dintr-un film de şoc şi groază. Borcea, care până de curând se lăfăia în apartamentul lui de lux din Miami, deja nu mai suportă regimul de detenţie.

Cristi Borcea nu se poate obișnui cu condițiile grele din pușcăriile românești. Oare ce va face în cei 6 ani și 3 luni pe care îi mai are de ispășit?

baie-miami

Baia apartamentului din Miami al lui Borcea este de un lux orbitor și e mare cât o sufragerie. Acum, fostul dinamovist este nevoit să folosească un WC insalubru, de tip turcesc, precum cel din imagine, pe care trebuie să stea pe vine.

Cristi Borcea, care până acum trei săptămâni ducea o viaţă de huzur, a cunoscut şi reversul medaliei, după ce a fentat Fiscul cu aproape două milioane de dolari. Şi doare al naibii de tare.

Profund afectat, controversatul om de afaceri le-a făcut confesiuni impresionante rudelor şi prietenilor săi, care l-au vizitat la Penitenciarul Poarta Albă: “În cameră miroase oribil a urină şi a fecale, iar celorlalţi deţinuţi le put picioarele. N-am avut parte de aşa condiţii mizere nici în copilărie, când eram sărac. Îmi vine să plâng. Eu încerc să respect regulile de igienă, măcar pe cele minime… Îmi spăl zilnic ciorapii, cu săpun, la chiuvetă”. Dar cel mai tare îl deranjează toaleta, un WC model turcesc: “E infect şi n-am deloc parte de intimitate, că n-are uşă”, le-a mai povestit el apropiaţilor.

Nici nu-i de mirare că Borcea se află în stare de şoc privind condiţiile, având în vedere că deţine câteva locuinţe de lux, iar în Miami se lăfăia într-un apartament de 29 de milioane de dolari, situat într-un bloc zgârie nori, cu vedere la ocean şi dotat cu o baie enormă, cât o sufragerie, unde asculta muzică atunci când stătea pe “tron”.

Aici, la Poarta Albă, are parte de un spaţiu de câţiva metri pătraţi, în comparaţie cu cei 300 de metri pătraţi, cât măsoară casa lui din America, şi unde se plimba în voie, ca un paşă.

wc puscarie

La închisoare, camera în care stă Cristi este dotată cu un WC turcesc şi cu o chiuvetă, iar duş îşi face, ca toţi ceilalţi, în baia comună, de două ori pe săptămână, în zilele când se dă apă caldă. Un adevărat chin, pentru că, în libertate, Borcea îşi umplea cada cu apă fierbinte de câte ori avea chef şi se bălăcea în spumă, în mirosuri relaxante.