Școlile de polițiști din țară se confruntă cu o concurență acerbă pe locurile scoase la concurs, cea mai mare de după Revoluție. Candidații înscriși au și 40 sau chiar 50 de ani, în condițiile în care polițiștii ies la pensie și la 45 de ani.

Concurență mare la școlile de politie din țară. Sute de români au depus acte în fiecare județ pentru locurile scoase la concurs la școlile de polițiști, iar oficialii vorbesc deja despre cea mai mare concurență de după Revoluție, scrie Monitorul de Suceava.

Numai în Suceava s-au înscris în concurs 383 de candidați, numărul foarte mare fiind explicat și prin faptul că nu mai există limită de vârstă.

”Cererea de la Suceava este foarte mare, ca de obicei, însă în general interesul este ridicat în toată țara din semnalele pe care le am de la colegi. Ne așteptăm la cea mai mare concurență pentru un loc la școala de agenți de poliție de după Revoluție. Le urăm succes tuturor candidaților. Până la examenul final aceștia au de trecut prin examinarea fizică și psihologică, care va mai tria dintre candidații care vor ajunge la examenul de cunoștințe, care acum, din cauza pandemiei, nu se va mai da la școli, ci în fiecare județ în parte”, a declarat Marius Ciotău, președintele Corpului Național al Polițiștilor, organizația Suceava.

Numărul mare de candidați se explică în parte și prin faptul că nu mai există limită de vârstă, care a fost scoasă pentru că a fost considerată discriminatorie.

Câte locuri sunt scoase la concurs

Așa se face că printre cei înscriși sunt suceveni care au peste 40 de ani, unul fiind născut în 1970, deci în vârstă de 50 de ani.
Toți au avut dreptul de a depune dosarul, dar pot ajunge la examinarea finală doar dacă trec de proba fizică.

Cifra de școlarizare cuprinde 1.283 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 200 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca și 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Calendarul admiterii este următorul: depunerea cererilor de înscriere la unitățile de recrutare 15-28.02.2021, evaluarea psihologică până la 08.03.2021, depunerea documentelor solicitate până la 10.03.2021, proba de evaluare a performanțelor fizice 18-24.03.2021 (pe centre zonale de selecție), susținerea probei de verificare a cunoștințelor 27.03.2021 (la unitățile de selecție), examinarea medicală 29.03 – 16.04.2021, afișarea rezultatelor finale 17.04.2021.