Nicușor Dan
Politic

Concluzia lui Nicușor Dan Nicușor, după ce a interacționat cu mii de oameni. Cine este principalul adversar

Nicușor Dan spune că are un adversar direct în lupta pentru un nou mandat. De altfel, edilul a precizat că lupta pentru scaunul de primar al Capitalei se va da între el și Cristian Popescu Piedone.

Nicușor Dan, despre adversarul său în cursa alegerilor

Edilul a susținut că intră în cursa pentru un nou mandat alături de un singur adversar – Cristian Popescu Piedone. Nicușor Dan a precizat că a ajuns la această concluzie după ce a interacționat cu mii de oameni.

„Din interacțiunea cu mii de oameni asta este concluzia la care am ajuns”, a spus el.

De altfel, actualul primar a vorbit și despre sondajul realizat de, la începutul lunii aprilie, care arăta că Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi.

„Nu vreau sa contest știința din spatele acestui sondaj, dar e doar o poză de moment. Ce este cert e că noi avem alegeri într-un singur tur și că principalii doi candidați sunt persoana mea și Cristian Popescu Piedone”, a adăugat actualul primar al Capitalei.

Ce spune despre restul candidaților

Pe lângă Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei intră și Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de coaliție. De asemenea, Cristian Popescu Piedone candidează din partea PUSL și Mihai Enache din partea AUR.

„Unu – este confirmat de mai multe sondaje realizate în acest interval, și doi – suntem într-o perioadă de strângere de semnături, este perioada de depunere a candidaturilor, mai merg și eu la strâns de semnături, partidele care mă susțin și simpatizanții, membrii acestor partide sunt în stradă și vorbesc direct cu oamenii cum și eu vorbesc direct cu oamenii. Și din această interacțiune cu mii de oameni asta este concluzia la care am ajuns. Că există două mari bazine în București: un public de dreapta care mă susține pe mine și un public PSD, să-i spunem, cu oameni care au votat de-a lungul timpului cu PSD, și care îl susține pe Piedone”, a mai spus edilul.

Nicușor Dan

Nicușor Dan, pe locul doi într-un sondaj recent

O cercetare sociologică realizată recent de ARA Public Opinion îl plasează pe Cristian Popescu Piedone pe locul 1 în cursa pentru mandatul de primar al Municipiului București. Astfel, candidatul PUSL a obținut cu un procent de 40% în acest sondaj. Nicuşor Dan, candidat independent susţinut de USR, a fost clasat pe locul 2 cu 29%. De asemenea, Cătălin Cîrstoiu a strâns un punctaj 20%, iar Mihai Enache doar 4%.

blank