International, Stiri

Comuniştii din Tiraspol cer recunoaşterea internaţională a Transnistriei

Au profitat de mitingul dedicat Zilei Muncii pentru a-şi exprima dorinţele

  Tiraspol (2)

Participanţii la mitingul organizat la Tiraspol de 1 mai, Ziua Internaţională a Muncii, au cerut conducerii republicii separatiste nerecunoscute din stânga Nistrului continuarea demersurilor pentru recunoaşterea independenţei Transnistriei de către comunitatea internaţională, împreună cu revendicări de natură socio-economică, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

Preşedintele comuniştilor din Transnistria, Oleg Horjan, a subliniat, în discursul său, că ‘lupta’ şi ‘solidaritatea’ nu sunt cuvinte goale pentru populaţia din stânga Nistrului. ‘Într-o confruntare grea am luptat pentru statul nostru şi acum aşteptăm ca el să fie recunoscut. Vreau foarte mult să cred că prin eforturile diplomaţiei noastre vom reuşi să realizăm un progres în această privinţă şi în timpul apropiat republica va fi recunoscută’ pe plan internaţional, a declarat el.

O rezoluţie adoptată la finalul mitingului face apel la aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Evgheni Şevciuk, ‘să continue cursul de obţinere a recunoaşterii’ (republicii).

Transnistria, populată în proporţie de 60% de ruşi şi ucraineni, a încercat să se separe de Republica Moldova încă înainte de dezmembrarea URSS, de teamă că, pe valul naţionalismului, Republica Moldova se va alipi la România, notează RIA Novosti.