International, Stiri

Computerele vor avea în curând inteligenţă emoţională!

Ce relaţii vom avea în viitorul apropiat cu ele?!

 comuputere emotii

 Inteligenţa artificială va ajunge la nivelul celei a oamenilor până în 2029, este de părere directorul de inginerie al Google, Ray Kurzweil. Computerele vor avea caracterisitici umane, precum abilitatea de a spune şi înţelege glume, de a fi romantice şi sexy, a adăugat reprezentantul Google.

„Mă aştept ca în 15 ani computerele să ajungă la nivelul oamenilor, astfel încât să poţi avea o relaţie umană cu acestea. Când vorbesc de nivelul oamenilor, vorbesc de inteligenţă emoţională, de abilitatea de a spune o glumă, de a fi amuzant, de a fi romantic, de a iubi, de a fi sexy, care sunt vârful inteligenţei umane, nu de ceva minor”, a spus Kurzweil, prezent la conferinţa Exponential Finance din New York.

Multe dintre predicţiile lui Kurzweil privind evoluţia inteligenţei artificiale au fost înfăţişate şi în filmul „Her”, câştigător al premiului Oscar, în care un bărbat se îndrăgosteşte de un sistem de operare, scrie CNBC.

Kurzweil a mai spus că personalităţile sistemelor de operare ale computerelor vor fi adaptate în funcţie de utilizator.

În plus, computerele vor oferi oamenilor posibilitatea de a-şi extinde capacitatea creierului prin acces la reţeaua cloud, a afirmat directorul de inginerie al Google. În viitor, oamenii se vor putea conecta direct la cloud ca să-şi îmbunătăţească nivelul de cunoaştere şi memoria.

Dispozitivele electronice devin tot mai mici, iar eventual vor ajunge chiar la scara unor celule. Până în 2030, calculatoarele vor putea fi implantate în creierul oamenilor.

 

blank