Featured, International

Compania americană eBay a fost vândută cu 9.2 miliarde de dolari

Compania americană eBay a fost vândută pentru 9,2 miliarde de dolari. Noul prorietar este Adevinta a afaceri eBay, și este cel mai mare actor din sectorul digital, notează CNN.

eBay, una dintre cele mai vechi afaceri de pe internet

eBay și-a început activitatea cu 25 de ani în urmă.

În era Google şi Facebook, anunţurile de mică publicitate nu mai reprezintă tocmai o afacere uriașă: acestea au constituit doar 3% din piaţa de publicitate online din 2019, care s-a situat la valoarea de 125 miliarde de dolari, potrivit Interactive Advertising Bureau. Cu toate astea, a fost o zi în care Craigslist şi compania care a devenit eBay Classifieds au fost printre cele mai mari platforme de publicitate online.

„Această vânzare creează oportunități pe termen scurt și pe termen lung pentru acționari și clienți, permițându-ne în același timp să fim implicați în activitățile de viitor ale afacerii”, a declarat marți, directorul general al eBay, Jamie Iannone, care l-a înlocuit pe David Wenig în aprilie.

Compania americană eBay, locul în care un vânător de chilipiruri din Marea Britanie a cumpărat cu o liră sterlină o vază de 50.000 de lire
Anul trecut, un vânător de chilipiruri din Marea Britanie a dat lovitura după ce a cumpărat, cu o liră sterlină, o vază care a fost evaluată la cel puțin 50.000 de lire sterline.
Bărbatul din Hertfordshire, Anglia, a scos la vânzare obiectul pe eBay, transmite BGR. Pe site-ul respectiv, vaza a atras imediat atenția experților.

Colecționarii de artă au început să ofere sume tot mai mari pe ea, fapt care l-a determinat pe proprietar să o retragă și să o ducă la un evaluator.

Vaza chinezească, care se află într-o stare foarte bună, va fi scoasă la licitație de casa Sworders. Obiectul a fost realizat în secolul XVIII pentru un împărat chinez.

Prețul de pornire va fi de 50.000 de lire sterline. Organizatorii licitației spun că sunt șanse ca vasul să fie vândut pentru 80.000 de lire sterlline.