Comisia Europeană are „mari dubii” referitoare la legitimitatea noii propuneri de comisar european transmisă de Guvernul Viorica Dăncilă, anunţă Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

Comisia Europeană are mari dubii privind legitimitatea nominalizării făcute de Guvernul provizoriu de la Bucureşti. Problema trebuie rezolvată de România, în România”, a spus Mina Andreeva, potrivit Mediafax.

Surse de la Bruxelles spuneau încă de ieri că această candidatură nu întruneşte condiţiile necesare, pentru că propunerea nu a făcută în urma unui consens între guvernul român şi Preşedinţie.

În plus, procedura prevede ca un candidat la postul de comisar european să fie aprobat în Parlament, lucru care nu s-a întâmplat cu Victor Negrescu.

Citeste si...
Pleșoianu: Kovesi, Iohannis, Coldea, Maior și toți securișitii lor s-au închis într-o sufragerie

Ursula von der Leyen a cerut din nou României să ia o hotărâre cât mai repede, pentru a ajunge la un consens între cele două instituții, în ceea ce privește propunerea pentru postul de comisar european.

Preşedintele-ales al Comisiei Europene şi-a exprimat oficial marţi sprijinul pentru candidaţii desemnaţi de Franţa şi Ungaria în echipa sa de comisari, într-un efort de a depăşi numeroasele obstacole care au întârziat cu cel puţin o lună preluarea oficială a prerogativelor de către noul executiv european