Actualitate, Featured

Comisia Europeană a intervenit, după ce jurnalista Emilia Şercan a primit ameninţari cu moartea

Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a reacţionat la ameninţările primite de jurnalista Emilia Şercan, invitând autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza UE, relatează News.ro.

“Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare de postarea jurnalistei Emilia Sercan, privind ameninţări primite, legate de activitatea sa de jurnalist. O presă liberă şi independentă este vitală pentru funcţionarea democraţiei, a statului de drept şi pentru respectarea drepturilor fundamentale. Invităm autorităţile române să ia toate măsurile necesare pentru protejarea libertăţii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene şi sunt înscrise în Carta europeană a drepturilor fundamentale”, afirmă Angela Cristea.

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, cel mai recent la Academia de Poliţie, a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că a primit ameninţări cu moartea. Emilia Şercan spune că a depus plângere la poliţie.