Combinația de medicamente
Featured, Medical

Combinația de medicamente care poate duce la deces. Mii de bolnavi COVID din România le iau fără să consulte un medic

Combinația de medicamente, considerată periculoasă de medici, circulă pe internet și poate pune în pericol viața bolnavilor de Covid. Medicii din România au lansat un avertisment cu privire la medicamentele pe care bolnavii de COVID le iau singuri acasă, fără un consult medical, și fără să cunoască efectele adverse ale acestora. „Nu vă mai automedicați, căci există riscuri mortale!”, avertizează Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Medicul Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la combinația de medicamente pe care bolnavii Covid le iau singuri, acasă, fără un consult medical. Medicul admite că situația din spitalele ro­mânești este dramatică în această perioadă, din cauza creșterii alarmante a numărului de bolnavi cu forme grave de Covid-19, dar insistă ca persoanele care au făcut boala să urmeze exclusiv indicațiile specialiștilor.

„Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. Eventual și hidroxiclorochină. Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, se arată într-o postare pe pagina RO-Vaccinare.

De ce această combinație este foarte periculoasă.Explicația medicului
Medicii explică de ce această combinație este periculoasă.

„1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina.

2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială.

3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase.

Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale”, transmite Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a continuat să crească în ultimele 24 de ore, ușor, față de cea anunțată sâmbătă de Direcția de Sănătate Publică a municipiului București.

DSP București a anunțat că duminică, la 10:00, incidența a juns la 16,27 la mie în Capitală.

blank