Putin
International

Comandant militar: Putin este tot mai aproape de lansarea unei lovituri nucleare în Ucraina

Este tot mai probabil ca Putin să folosească arme nucleare după ce armata sa înregistrează pierderi semnificative în Ucraina, afirmă Edward Stringer, fostul director general al Ministerului Apărării din Marea Britanie, scrie DailyStar.

Contraofensivele lansate de Ucraina au dus la redobândirea a peste 6.000 de kilometri pătrați de pământ.

Forțele lui Putin au eșuat în mai multe puncte de-a lungul campaniei, ceea ce a condus la o uriașă criză militară în efortul de a salva „operațiunea militară specială”.

În realitate, însă, cu cât Rusia eșuează mai mult și Ucraina câștigă teren, cu atât devine mai mare șansa ca Putin să apeleze la măsuri mai drastice, a susținut un expertul.

Fostul directorul general pentru dezvoltarea forțelor comune și director general al Ministerului Apărării, comandantul Edward Stringer a petrecut timp lucrând în Pentagon și este expert în elaborarea de strategii în jurul conflictului nuclear.

„Ceea ce încearcă americanii să facă acolo este să evite situația în care prăbușirea forțelor ruse va fi atât de dramatică, încât Putin va simți că nu poate apăra altfel Mama Rusie”, a spus Edward Stringer pentru Daily Star.

„Ucrainenii au cerut mai multe rachete cu rază mai lungă de acțiune, iar americanii au spus: Ei bine, cred că aveți destul echipament deocamdată”, a mai spus expertul militar.