Featured, International

Colt a decis să oprească producția de arme pentru piata civilă americană

Producătorul american de arme Colt a anunțat că renunță la producția armelor de asalt AR-15, destinate pieței civile din Statele Unite, informează CNN.

„În acest moment există pe piață prea multe arme de tip AR-15 pentru a mai justifica producerea altor arme, în plus”, se arată într-un comunicat al companiei.

Producătorul american se va concentra pe producția de arme destinate armatei, poliției și diverselor structuri și agenții de securitate.

Colt își reafirmă sprijinul pentru Al Doilea Amendament al Constituției SUA (referitor la dreptul cetățenilor americani de a deține arme) dar susține că „e o chestiune de bun simț să ții seama de cererea și consumul de pe piață, pentru a te putea adapta la dinamica economică”.

AR-15 este cea mai populară pușcă de asalt din SUA, dar și cea care se bucură de o reputație extrem de proastă, în condițiile în care e arma cea mai des folosită în atacurile armate, precum cele din Las Vegas sau Dayton.

Recent, rețeaua de retail Walmart a anunțat că renunță la vânzarea, în magazinele sale, de muniție destinată armelor de tip AR-15.

 

blank