Politic, Stiri

Codruţa Kovesi, pusă la punct de Inspecţia Judiciară a CSM, după ce a cerut sancţionarea unei judecătoare pentru o decizie luată

Inspecţia judiciară a CSM nu a dat curs acuzaţiilor formulate de Codruţa Kovesi la adresa judecătoarei care a refuzat să-l aresteze pe Radu Mazare.

1349343597ko

Potrivit luju.ro, Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea prin care şefa DNA cerea cercetarea şi sancţionarea judecătoarei Rodica Cosma de la Înalta Curte de Casaţie pe motiv că magistratul şi-a exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Practic, Kovesi cerea sancţionarea judecătoarei pentru că nu a luat decizia pe care şi-o doreau procurorii.

Inspecţia judiciară i-a transmis Codruţei Kovesi că nu a găsit nici un indiciu al vreunei abateri disciplinare săvârşite de judecătoarea Rodica Cosma.

“Nu s-au găsit indiciile niciunei abateri disciplinare săvârşite de judecătoarea Rodica Cosma de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu a existat niciun motiv pentru începerea cercetării disciplinare în ce o priveşte pe aceasta, iar în consecinţă s-a dispus clasarea în verificări prealabile”, se arată întrun comunicat al Inspecţiei Judiciare a CSM.