Featured, Politic

Codrin Stefanescu isi da cu parerea: Iohannis se cere suspendat

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că preşedintele Klaus Iohannis ”în mod cert se cere suspendat” şi că refuzul numirii celor doi miniştri şi a şefului Armatei este ”un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni şi de nimic”.

”În mod cert, Iohannis se cere suspendat. Prin tot ceea ce face în fiecare zi, devenind tot mai duşmănos cu propria-i ţară, încălcând în mod deliberat toate legile ţării, Constituţia şi deciziile Curţii (Constituţionale – n.r.), Iohannis acţionează în mod clar conform unui plan creat de şefii unei instituţii în sensul de a fi suspendat. Aceste mişcări deasupra legii prin care arată că se ştie protejat de parchete şi de alte instituţii de forţă, dar blochează la nesfârşit România. Mai mult, prin tot ce întreprinde în ultima perioadă, Iohannis îndeamnă opinia publică la nesupunere constituţională, călcând astfel în picioare toate deciziile democraţiei şi statului de drept”, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că liderii PSD şi ALDE trebuie să se ”gândească foarte serios” la declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

”Refuzând pe bandă rulantă nominalizări de miniştri, schimbarea unor şefi de parchete şi de instituţii, iar mai nou numirea noului şef al Armatei Române, transmite un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni şi de nimic şi ne cere pur şi simplu nouă, celor din coaliţia de guvernare să începem procedurile de suspendare, chestiune la care va trebui să ne gândim foarte serios pentru că lucrurile au luat-o razna, iar opinia publică este absolut siderată de ceea ce se petrece în ultimul timp”, a mai spus Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

„Această propunere făcută nu respectă rigorile legii. În consecinţă CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării”, a spus Iohannis.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a spus vineri că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare şi Transporturi, chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică şi trebuie emise decretele.

blank