Featured, Monden

Codin Maticiuc: Aceasta postare este una sinucigașă

 

Codin Maticiuc a făcut un comentariu amplu referitor la protestele care au avut loc în aceste zile în Piața Victoriei.

„România mea e împărțită-n două

 

Asta se întâmplă acum. Și eu mă simt cumva la mijloc. Astea sunt gândurile unui baiat care nu e anti-PSD doar din principiu, care nu a mers încă în piață, așteaptă doar momentul potrivit.
Revolta împotriva PSD o înțeleg perfect. Țara merge prost și ei au cam fost la putere după Revoluție. Deci poartă o mare parte din vină.
Am fost de acord cu ieșirea în strada după Colectiv, ceva trebuia să se întâmple. Ceva. Orice. Chiar dacă capetele căzute atunci nu erau direct vinovate. Legea cu propria răspundere’ a funcționat pe toate guvernările.
Am fost de acord cu ieșirea în strada împotriva OUG 13 pentru că legi importante ce vizează justiția ar trebui să treacă totuși prin furcile caudine ale Parlamentului chiar dacă era evident ca rezultatul era același.
Celelalte ieșiri eu nu le-am înțeles căci nu știu ce se poate obține concret. Și nici măcar ce se cere n-am înțeles. Și eu aș vrea ceva concret. Jos Dragnea? De unde? Din propriul partid? Cred că asta sunt îndreptățiți sa strige doar membrii PSD. Jos guvernul Dancilă? Doar ca PSD să formeze altul și asta să ducă la instabilitate politică? 
Mâine aș ieși în stradă dacă toți am striga în cor că vrem un sistem de sănătate mai bun. Și n-aș pleca acasă pâna n-ar negocia cineva din guvern (orice culoare ar avea el) cu reprezentanții străzii (by the way, cine sunt ei?) și să propună soluții clare.
Ce ne dorim de fapt? Alegeri anticipate? Sunteți siguri că nu iese tot PSD? Că eu nu. Și dacă avem alegeri anticipate voi cu cine votați? Că eu nu știu.
Ce ne dorim? Toți băieții mișto pe care-i cunosc strâng semnături pentru campania fără penali’ care propune schimbarea Constituției în sensul în care cei condamnați să nu poată candida. Asta fără să știe ca acum un judecător poate dispune la condamnare, suplimentar pedepsei lipsirea dreptului de candida șI de a vota. Și asta se întâmplă deja cu 90% din condamnați. O luptă mare, cu o miza mică. Sau cel puțin așa o văd eu. Aștept să mă contraziceți.
Singura soluție sunt alegerile, când vor veni. Deși v-am spus că nu vad nici atunci izbăvirea. Până atunci? Cereri concrete, pe care sa le rezolvam one by one. 
Mă bucur când văd oameni în piață, chiar dacă mi se par lipsiți de un scop concret. Și vă spun de ce: pentru că asta e adevărata democrație. Chiar dacă majoritatea a votat și conduce, minoritatea poate vocifera. Asta e bine.
Statul paralel? Există. Depinde doar cum îl definim. Faptul că toți rezistenții sunt frumoși și pașnici și ca ultrașii și violenții sunt trimiși de PSD cred tot cam atât cât cred că s-au luat bani pe câini demonstratari de la Soroș.

Și acești violenți au atras aseară și o violență exagerată din partea jandarmeriei. Deși n-ar trebui să fie chiar dinte pentru dinte. Când ești înarmat mai bine și ai legea de partea ta cred că poți răspunde mai profesionist violențelor. Mai exact, mai targetat. Dar ce știu eu?
Și v-am mai spus: doar guvernul Dancilă a reușit să întoarcă românii plecați din țară. E sublim.
P.S. Aceasta postare este una sinucigașă. Menită să-mi atragă ura deopotrivă a pesediștilor și a rezistenților. Așa ca: Cuie Modin!

P.S2. Dacă nu sunteți de-acord vă rog să și argumentați. Sunt gata să ascult”, a afirmat Codin Maticiuc pe contul său de socializare.