ISU
Actualitate

Cod portocaliu de vânt puternic. ISU, avertizare pentru bucureșteni

Avertizarea ISU de Cod portocaliu și galben de vânt puternic a intrat în vigoare marți dimineață la ora 8:00. Conform ANM, alerta de vreme severă vizează 19 judeţe şi municipiul Bucureşti. Reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov îi îndeamnă pe bucureșteni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare. De asemenea, cetățenilor le este recomandat să evite activitățile la înălțime și să tină ferestrele închise.

ISU, avertizare pentru cetățeni. Cod portocaliu de vânt

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ISU avertizează asupra faptului că va fi Cod Portocaliu de vânt în București și în Ilfov. Administrația Națională de Meteorologie a emis alertele în această dimineață. Conform anunțului, acestea sunt valabile până la ora 18:00.

ISU

Potrivit ANM în intervalul menționat se vor semnala intensificări ale vântului și furtuni. Până la această oră, bucureștenilor le este recomandat să nu se adăpostească lângă copaci sau clădiri care ar putea fi ușor dislocate. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să țină ferestrele închise.

Alertă de vreme severă

Vă recomandăm să respectați următoarele măsuri preventive:

evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
închideți ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii;
nu atingeți stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro”, arată mesajul ISU București-Ilfov.

ISU

Cod Galben și Cod Portocaliu în toată țara

Specialiștii ANM au emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt în aproape toată țara. Conform anunțului meteorologilor, în anumite județe ar putea fi semnalate furtuni puternice.

În majoritatea regiunilor, vântul va sufla cu putere, unde viteza vântului poate trece de 80 de km pe oră.

Vizate sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani. De asemenea, în a doua parte a zilei, intensificări ale vântului se vor înregistra în Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila, zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

blank