Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă pentru acest weekend în 25 de județe și în Capitală.

Cod galben de caniculă! Sunt vizate județele Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Brăila, Tulcea, Constanța, Ilfov și Capitala.

În aceste zone, sâmbătă și duminică, valul de căldură va persista și va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Cod galben
Local, disconfortul termic va fi ridicat și în restul teritoriului, mai ales duminică, potrivit meteorologilor.

Vreme la extreme în România: valorile Codului galben de caniculă în sud-est, inclusiv în București, și cod portocaliu de furtuni în vest. Când sunt valabile alertele meteo
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o altă avertizare cod galben de caniculă, valabilă în 25 de judeţe din sud-est, total sau parţial, inclusiv în Bucureşti, vineri şi sâmbătă, care a fost prelungită astăzi.

De asemenea, în aceeași perioadă, sunt valabile codului galben și altul portocaliu de instabilitate atmosferică, în județe din vestul țării.

Recomandările autorităților, pe timp de caniculă:

. evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
. purtați haine lejere;
. beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;
. consumați fructe și legume proaspete;
. alternați perioadele de lucru cu cele de repaus;
. nu lăsați copiii sau animalele singuri / singure în autoturisme expuse la soare.