Politic

COCOS: DIN SPAGA LUATA AM DAT 3,3 MILIOANE DE EURO CAMPANIEI PDL!

Elena Udrea l-a prins pe Dorin Cocoş înşelând-oÎn 2009, Claudiu Florică și Dinu Pescariu au venit și mi-au propus să vândă 80 de mii de licențe Microsoft. Trebuia să intervin la Ministerul Comunicațiilor, să refac conexiunea cu ministrul Sandu. Era o continuare, mi-au spus că sunt unici distribuitori și că au prețul cel mai bun de pe piață.

Nu-l știam pe Sandu, dar știam că e prieten cu Gheorghe Ștefan, Gheorghe Flutur și Florin Popescu. Am apelat la Ștefan, care locuia la mine la Eurohotel”, a afirmat, luni, în instanță, Dorin Cocoș.

“Costul acestui contract era de 80 milioane de euro. Discountul acordat de Microsoft era de 15-20% din valoarea contractului. Discountul urma să îl împărțim. (…)

Ministrul nu a spus nimic. Voia să verifice cele spuse de Florică. La o săptămână, ne-am întâlnit din nou și Sandu a confirmat că licențele expiră și trebuie altele, tot de la Microsoft. Florică a venit cu propunerea de a împărți comisionul de 16 milioane de euro, comision încasat chiar de el pe o firmă din Irlanda.

Fiecare participant trebuia să ia câte 4 milioane de euro. Trebuia să desemnăm câte un reprezentant care să se ocupe de partea tehnico-financiară și să încaseze comisionul”, a mărturisit Cocoș.

El a adăugat că i-a precizat lui Florică faptul că partea sa va fi folosită pentru campania PDL-ului din 2009, iar banii să fie livrați în contul lui Dinu Pescariu.

“În campania din 2009 i-am cerut lui Pescariu să facă următoarele plăți: 500 de mii de euro pentru o firmă în China avans şi 300 de mii de euro pentru o filială din Austria a acestei firme, pentru materiale publicitare. Geci, pixuri, 27 de containere de materiale. Valoarea finală a contractului a fost de 3,3 milioane de euro. Restul de bani fiind plătiţi fie de mine, fie din banii lui Dumitru Nicolae.

Personal mi-au rămas în jur de 1,2 milioane de euro din afacere. 700 de mii împrumut bancar care se regăsesc şi în declarația de avere a fostei soţii, şi 550 de mii cash, aduşi de Pescariu”, a explicat Cocoș.