Clotilde Armand
Actualitate

Clotilde Armand, audiată la Parchetul Curții de Apel București. Problemele primarului de la Sectorul 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, este audiată la Parchetul Curții de Apel București în dosarul în care este acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de o presupusă incompatibilitate și conflict de interese.

Clotilde Armand a fost acuzată de ANI că s-a folosit de funcția de edil al Sectorului 1 al Capitalei să obțină venituri pentru sine. Agenția sesizase Parchetul în cazul acesteia.

Clotilde Armand, audiată de procurori

În luna noiembrie a anului 2022, ANI a comunicat că a identificat o situație de conflict de interese în legătură cu Clotilde Armand. Această concluzie a fost trasă după ce edilul a semnat dispozițiile care au rezultat în numirea sa în calitate de manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Proiectul era finanțat din fonduri europene, iar din funcția pe care și-a dat-o, Armand ar fi câștigat pentru sine 18.720 de lei.

Curtea de Apel București a respins, luni, 13 martie, cererea depusă de Clotilde Armand. Prin aceasta cerea suspendarea raportului de cercetare al ANI. Ea a stabilit că primarul Sectorului 1 se află în conflict de interese și în incompatibilitate.

„Respinge cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 49614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 13.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Clotilde Armand a „rezolvat” toate problemele din Sectorul 1. A trecut la schimbatul numelor străzilor

Edilul sectorului 1 neagă acuzațiile

Edilul sectorului 1 se află încă din 18 februarie 2022 în incompatibilitate. Ea a exercitat simultan funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect. Ea nu a respectat astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. În cazul lui Clotide Armand, sesizarea a fost trimisă de ANI Parchetului General, procurorii urmând a deschide un dosar penal.

Imediat după ce a fost acuzată de conflict de interese și incompatibilitate, edilul Sectorului 1 a transmis pe Facebook un mesaj:

„Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, este o parte a mesajului.

blank