Economic, Stiri, Ultima Ora

Clienţii Orange România au acces mai rapid la internetul metropolitan, operatorul a intrat în InterLAN

Orange România, cel mai mare operator de comunicaţii mobile de pe piaţa locală, a intrat de mai bine de o lună în componenţa InterLAN, una dintre asociaţiile în care sunt prezente mai multe reţele de cartier, dar și nume sonore din industrie, printre care Telekom România, STS și RADIOCOM.

internet_speed_tests_header_48815900

Odată cu aderarea la InterLAN Orange România va face schimb de trafic cu membrii asociației, astfel încât clienții vor avea un acces mult mai rapid la conținutul site-urilor web din țara noastră.

“Aderarea Orange România la Interlan s-a făcut pentru a asigura un plus de conectivitate cu furnizorii de servicii de internet. În acest fel, am putut optimiza livrarea conținutului din internet pentru clienții noștri, ceea ce ne-a permis să le oferim acestora servicii de mai buna calitate”, au declarat reprezentanții Orange România.

InterLAN este o asociație formată din furnizori de Internet și totodată un Internet Exchange ce reprezintă  un punct în care operatorii pot face schimb de date între ei, facil și la un cost redus.

În esență acesta este un mijloc prin care traficul de Internet este facilitat, nu restricționat, și este disponibil oricăror operatori care sunt interesați de facilitarea accesului pentru abonații săi.

Printre cei mai importanți membri ai InterLAN se regăsesc, Canal S, Direct One SA, Euroweb, Google, INES Group, MitNET, MOLDTELECOM, NEXTGEN, Orange România, Prime Telecom, RADIOCOM, STS, Telekom Romania și Voxility.