Clădirea din Belgia care s-a prăbușit și a ucis 2 români
Featured, International

Clădirea din Belgia care s-a prăbușit și a ucis 2 români, inspectată cu 3 ore înainte

Clădirea care s-a prăbușit vineri în Belgia, provocând moartea a cinci persoane, printre care un român și doi cetățeni moldoveni, era o școală care urma să se deschidă în septembrie și a fost inspectată de oficiali cu 3 ore înainte de dezastru.

Catastrofa din Antwerp a șocat autoritățile și localnicii, în condițiile în care clădirea care s-a prăbușit era o școală ce urma să deschidă pentru copii în septembrie, scrie Agora.

Mai mult, imobilul a fost inspectat de autorități cu doar 3 ore înainte ca acesta să se prăbușească.

„Este un dezastru de neimaginat. Clădirea era aproape gata, oficialii orașului o vizitaseră cu trei ore înainte de dezastru pentru a vedea cum ar putea fi deschisă școala în septembrie. Dezastrul ar fi fost și mai grav dacă s-ar fi întâmplat câteva luni mai târziu, cu copii în clădire”, a declarat Bart De Wever, primarul din Antwerp.

Trei dintre cei cinci morți sunt, practic, români: unul din România și doi din Republica Moldova. Iar dintre cele 9 persoane rănite, patru sunt români și una este, de asemenea, din Moldova.

Motivul prăbușirii este în curs de investigare, a explicat primarul. „Se pare că etajul superior s-a prăbușit, nu a lăsat nicio șansă” pentru muncitorii prezenți, a declarat De

„În viața mea nu am văzut niciodată să se întâmple așa ceva într-o clădire care este
aproape gata”, a mai spus acesta.