Sport, Stiri

Ciudăţenie juridică?! Probleme pentru Gino Iorgulescu!

Mai este preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal?!

iorgulescu

LPF a anunţat, joi, că avocaţii ligii vor relua procedura de înregistrare a noii conduceri în Registrul Federaţiilor, în urma deciziei CAB, şi precizează că, în lipsa unei decizii privind anularea hotărârii AG de alegeri din 14 noiembrie, preşedintele Gino Iorgulescu îndeplineşte legal funcţia.

„Am luat act cu surprindere de soluţia pronunţată, astăzi, de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul având ca obiect înregistrarea organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Pentru a lămuri opinia publică, asupra efectelor acestei soluţii, facem următoarele precizări: Hotărârile privind alegerea noilor organe de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 și 19 noiembrie 2013 continuă să producă efecte juridice depline, independent de înregistrarea organelor de conducere în Registrul Federaţiilor. Cu alte cuvinte, în lipsa unei decizii privind anularea hotărârii Adunării Generale de Alegeri din 14 noiembrie 2013, dl. Gino Iorgulescu continuă să îndeplinească în mod legal funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, chiar dacă acesta nu este înscris în Registrul Federaţiilor. Avocaţii Ligii Profesioniste de Fotbal vor relua în cursul zilei de mâine (n.r. – vineri) procedura de înregistrare a noilor organe de conducere în Registrul Federaţiilor deoarece hotărârea pronunţată astăzi a Curţii de Apel Bucureşti nu are autoritate de lucru judecat, fiind pronunţată în cadrul unei proceduri necontencioase”, se arată într-un comunicat al LPF.

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în registrul federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova.

„Admite apelul. Anulează sentinţa civilă apelată şi judecând: Admite cererea de intervenţie. Respinge cererea petentei de înscriere a modificărilor potrivit Hotărârii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 noiembrie 2013, autentificată sub nr.2025 din 16.12.2013. Definitivă – MH – SR”, se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Bucureşti.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Tribunalul Bucureşti a dispus la 15 ianuarie modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale LPF.

 

 

 

blank