Cîțu îi dă replica lui Orban legat de guvernare și dă de înțeles că nu va demisiona din funcția de premier dacă pierde cursa pentru șefia PNL.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți, despre nemulțumirile exprimate de președintele PNL, Ludovic Orban, în legătură cu activitatea Executivului, spunând că „pare mai mult o declarație a PSD, decât a președintelui PNL”.

„Nu am văzut, dar nu cred că ar putea să spună așa ceva președintele Partidului Național Liberal, pentru că pare o retorică PSD. Până nu văd aceste declarații nu pot să comentez. Pare mai mult o declarație a PSD, decât a președintelui PNL”, spune Florin Cîțu.

Referitor la activitatea Guvernului, Ludovic Orban a spus, luni seara, la Digi 24, că este nemulțumit de unele lucruri.

„E loc de mai bine, nu suntem printre primele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR”, a explicat Ludovic Orban.

De asemenea, președintele PNL s-a declarat nemulțumit de absorbția fondurilor europene și de rezultatele campaniei de vaccinare.

Florin Cîțu a evitat să spună dacă va demisiona din funcția de premier, în cazul în care va pierde alegerile interne, după ce Ludovic Orban a anunțat că dacă va pierde alegerile din partid va demisiona din fruntea Camerei Deputaților.

„Eu sunt aici în cursa pentru președintele Partidului Național Liberal. Despre acest lucru discutăm. Celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună, pentru că această guvernare este pentru români”, a spus, marți, Florin Cîțu.

Ludovic Orban a anunțat că demisionează dacă pierde alegerile din 25 septembrie.

„Este o chestiune de onoare, eu dacă pierd alegerile… îmi scriu înainte de alegeri demisia din fruntea Camerei Deputaților”, a spus la Digi 24 președintele PNL.

Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că și premierul Florin Cîțu ar trebui să demisioneze din fruntea Guvernului dacă va pierde alegerile din interiorul PNL.

„Ce legitimitate mai are un premier dacă partidul nu-l mai vrea, dacă pierzi în interiorul propriului partid… Florin Cîțu a luat decizia să candizeze știind că va fi în competiție cu mine… Să așteptăm congresul, vom vedea atunci”, a mai spus Orban