Premierul Florin Cîțu spune că România se află pe locul al patrulea în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 și că a fost înregistrat un nou record în această privință – 76.590 de persoane vaccinate în 24 de ore.

Florin Cîțu îi răspunde astfel vicepremierului Dan Barna, care spunea că România e pe locul „25 din 27”. Declarațiile vin în contextul scandalului din coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății.

„Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi”, a scris Cîțu pe Facebook.

„Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a continuat el.

Premierul nu a făcut nicio mențiune legată afirmațiile lui Dan Barna, dar postarea premierului vine la scurt timp după ce Dan Barna a spus că „suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei” în ceea ce privște vaccinarea anti-COVID.

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control. Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna.

Și Comitetul pentru vaccinare a postat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare o statistică privind vaccinarea în UE, după declarațiile lui Barna. Potrivit CNCAV, România se află pe locul 4 în ceea ce privește persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la numărul total de doze administrate.