Culinar

Ciorbă de potroace

Ciorbă de potroace

blankIngrediente: 1,5 kg de măruntaie de pasăre, 4 l apă, 4 l zeamă de varză, 2 linguri de ulei, ceapă/praz, morcovi, rădăcină de pătrunjel şi ţelină, un pahar de orez, verdeaţă după preferinţă (pătrunjel, mărar sau leuştean).

Mod de preparare: se fierb la foc mic măruntaiele şi se ia spuma. Legumele tăiate se rumenesc o idee într-o cratiţă cu ulei şi se adaugă peste carne. Separat se fierbe zeama de varză şi după ce am adăugat în oală şi orezul, la 5 minute adăugăm şi zeama de varză. Se potriveşte ciorba de sare şi se pun verdeţurile. Se serveşte fierbinte, dimineaţă, după petrecere, ca să înlăture mahmureala. Să fiţi sănătoşi!

blank